28 oct. 2010

Inceput de sfarsit

Posted by pROmania On 05:54 0 comentarii

Când foametea şi sărăcia trec de limitele normalului, omul îşi pierde raţiunea. Poate că românii nu au ajuns încă să reacţioneze ca nişte animale disperate şi înfometate, dar cu siguranţă nu mai au mult...Puţin după ora prânzului, protestatarii şi-au pierdut cumpătul şi au început să tragă de garduri încercând să intre în Parlament. A fost momentul care a dat startul incidentelor violente între jandarmi şi manifestanţi

Capitala a fost ieri ( 27.10.2010 )scena unui război total! Miile de sindicalişti veniţi să-şi strige foamea şi sărăcia în Bucureşti au intrat, inevitabil, întrun conflict violent cu jandarmii. Strigătele animalice, îndemnurile la omor sau cele mai groaznice înjurături auzite vreodată la adresa unui guvern au fost ingredientele care au completat tabloul sinistru din oraş, desprins parcă din filmele de Oscar cu barbari sau vikingi.
Aşa a fost megamitingul sărăciei de ieri, din Bucureşti, la care ar fi participat, după cum spun sindicaliştii, aproximativ 80.000 de oameni, început la ora 9.00 în Piaţa Victoriei şi care s-a terminat spre seară, în faţa Palatului Parlamentului, după votarea moţiunii de cenzură.
Unde au fost mai mulţi oameni?
Pe data de 16 mai 2010 a avut loc în Piaţa Constituţiei megaconcertul celor de la AC/DC (foto dreapta), unde au participat, conform datelor oficiale, 60.000 de oameni! Ieri, în aceeaşi piaţă, sindicaliştii spun că au fost 80.000 de persoane (foto stânga).

27 octombrie, miting. 80.000 de oameni... după spusele sindicaliştilor. Oare? 16 mai 2010, concert AC/DC. 60.000 de oameni, conform datelor oficiale
Acum, pentru că noi nu-i putem număra, dacă sindicaliştii ne mint, vă minţim şi noi... Rămâne să comparaţi mulţimile şi să stabiliţi care e realitatea...
Omor între jandarmi şi manifestanţi
Între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc două altercaţii, protestatarii încercând să rupă gardurile pentru a pătrunde în Palatul Parlamentului. “Am descoperit 12 indivizi, care au fost ridicaţi de Jandarmerie”, a afirmat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. Acesta adaugă că printre cei care au încercat să spargă mitingul s-au aflat şi 6 membri ai galeriei echipei Steaua Bucureşti.
Au ajuns la spital de la alcool
În îmbulzeala şi frigul de ieri, 37 de manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dintre aceştia, 10 persoane au leşinat sau li s-a făcut rău şi au fost duse la spital. Mai mult, alţi cinci protestatari care “s-au încălzit” cu alcool au fost şi ei internaţi, în timp ce un cetăţean fără drept de vot şi cu interdicţie de a călători în Marea Britanie s-a prefăcut că îşi pierde cunoştinţa. Echipajul medical deplasat la faţa locului l-a deconspirat pe pretinsul bolnav.

Sursa: Libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu